Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκστρατεία εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης ποιμενικών σκύλων ξεκινά ο Δήμος Ζίτσας

Εκστρατεία εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης ποιμενικών σκύλων ξεκινά ο Δήμος Ζίτσας

Εκστρατεία εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης ποιμενικών σκύλων ξεκινά ο Δήμος Ζίτσας ενισχύοντας τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλει για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση του δυσεπίλυτου ζητήματος των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Ζίτσας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων συμφώνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την παροχή της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων 800 εμβόλια για τον ιό της λύσσας και της λεπτοσπείρωσης θα καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων που διαθέτουν ποιμενικούς σκύλους.

Οι εμβολιασμοί και η ηλεκτρονική σήμανση θα πραγματοποιηθεί από τον ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Ζίτσας.

 «Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας προκειμένου να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία για τη διαχείριση των ζώων χωρίς να επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημά τους προχωράμε   σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα με τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα των σκύλων που χρησιμοποιούν για τη φύλαξη των κοπαδιών τους», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας και καλεί τους κτηνοτρόφους το επόμενο διάστημα, αφού επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής και Ζωικής Παραγωγής  του Δήμου, να μεταφέρουν τους σκύλους τους στο ιατρείο του συμβεβλημένου κτηνίατρου στην Ελεούσα.  

 

Αναρτήθηκε στις 07 Ιούνιος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα