Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εισήγηση για επιβολή τέλους χρήσης στα πλαίσια της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης του Δ.Ζίτσας για το έτος 2015

Αρ. Απόφασης
136/2015

Η Οικονομική Επιτροπή:

1. Καθορίζει τα τέλη χρήσεως του κάθε χώρου ως εξής:
α. Περίπτερα: 280,00 €
Το γενικό τέλος χρήσης για το χώρο που θα καταλαμβάνει καθένα από τα 550 εσωτερικά παραπήγματα ορίζεται στο ποσό των 280,00€, με εξαίρεση πενήντα (50) παραπήγματα τα οποία θα διατεθούν σε δημότες μας κατόπιν κλήρωσης (κατά προτεραιότητα σε έχοντες έδρα καταστήματος στο Δήμο και από δύο κατά μέγιστο σε έκαστο και ακολούθως από ένα κατά μέγιστο σε μη έχοντες έδρα καταστήματος στο Δήμο) με έκπτωση 50% στο τέλος χρήσης.
β. Γωνιακά περίπτερα: 330,00 €
Το γενικό τέλος χρήσης για κάθε γωνιακό περίπτερο, που θα καταλαμβάνει κάποια από τα 550 παραπήγματα ορίζεται στο ποσό των 330,00€.
γ. Θέσεις Λουκουμάδων - Χαλβάδων: 550,00 €
Το γενικό τέλος χρήσης για το χώρο που θα καταλαμβάνουν τα παραπήγματα με τις θέσεις των λουκουμάδων ορίζεται στο ποσό των 550,00€.
δ. Ψησταριές: 1.500,00 €
Το γενικό τέλος χρήσης για κάθε παράπηγμα διαστάσεων 3Χ9 που θα καταλαμβάνει κάθε μία ψησταριά, (ένα από τα 20 τουλάχιστον παραπήγματα, που θα χρησιμοποιούνται για ψησταριές) ορίζεται στο ποσό των 1.500,00 €.
ε. Παραγωγοί & συνετ. Φορείς Δήμου Ζίτσας: 10,00 €
στ. Δωρεάν σε μικροπωλητές (κατοίκους του Δήμου Ζίτσας), για την πώληση παραδοσιακών ειδών στις εισόδους της Εμποροπανήγυρης.
2. Η τιμή εκκίνησης του Λούνα Παρκ ορίζεται στα € 40.000,00 Το τέλος χρήσης για το Λούνα –Παρκ ορίζεται στο ποσό των 1.250 €.
3. Στα τέλη χρήσεως ενσωματώνονται και τα ποσά που αναλογούν σε κάθε χρήστη κατ’ επιμερισμό των δαπανών για ηλεκτροδότηση, καθαριότητα κλπ.
4. Σε Συνεταιρισμούς θα διατεθούν στον έξωθεν του χώρου της εμποροπανήγυρης έως 3 περίπτερα με συμβολική τιμή, διαστάσεων 3Χ3μ. εφόσον και αν ζητηθούν για την προβολή τοπικών προϊόντων. Όσον αφορά τα κατασκευαστικά έξοδα θα επιβαρύνουν τον Δήμο.
5. Το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να αναπροσαρμόζει κατ’ έτος τα τέλη χρήσεως λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
6. Η καταβολή του αναλογούντος τέλους θα γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσεως του χώρου αμέσως μετά το τέλος κάθε κλήρωσης και την ανάδειξη του δικαιούχου της θέσης και πριν την εγκατάσταση,στο τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών ή σε λογαριασμούς που θα ανοιχτούν από το Δήμο ειδικά γι΄αυτό το σκοπό με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Κάθε παράπηγμα θα
διατίθεται σε όποιον δικαιούχο κληρώνεται, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα.
7. Με την παρούσα τίθεται ο όρος ότι προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη είναι να εισπραχθεί το σύνολο των τελών χρήσης που αντιστοιχεί για κάθε περίπτερο, όπως αναλυτικά περιγράφεται ως άνω. Για τα πέραν των πεντακοσίων πενήντα (550) και είκοσι (20) αντιστοίχως παραπηγμάτων που θα κατασκευασθούν κατόπιν αιτήσεως των εμπόρων, θα καταβάλλεται το ανάλογο γενικό τέλος χρήσης.
8. Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης του άρθρου 3 της παρούσας είναι υπεύθυνη να διενεργεί τις απαραίτητες κληρώσεις ως προς το χώρο διάθεσης στους συμμετέχοντες, είναι υπεύθυνη να ελέγχει τον ακριβή αριθμό των κατασκευασθέντων παραπηγμάτων και να εντοπίζει κατασκευές παραπηγμάτων από μη νομίμως συμμετέχοντες, προκειμένου να προβαίνει στην αποξήλωσή τους και στην επιβολή προστίμου, το οποίο θα ανέρχεται στο διπλάσιο του αναλογούντος τέλους χρήσης.

Αναρτήθηκε στις 01 Ιούλιος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα