Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συμπλήρωση Κανονισμού Λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ζίτσας (Τροποποίηση της 78/2012 Α.Δ.Σ.)

Αρ. Απόφασης
155/2012

Το Δημοτικό Στμβούλιο αποφασίζει:  Α. Την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 78/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την προσθήκη των εξής διατάξεων:

   1. Στο άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών προστίθεται παράγραφος 9, η οποία έχει ως εξής:

   α)Οι εκλογές διενεργούνται από τριμελή εφορευτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν ο αρμόδιος για θέματα μεταναστών Αντιδήμαρχος ως Πρόεδρος και δύο (2) μέλη του Δ.Σ. ένας (1) από την συμπολίτευση και ένας (1) από την αντιπολίτευση με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. Χρέη γραμματέα της εφορευτικής επιτροπής εκτελεί ο εκάστοτε γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (υπηρεσιακός παράγοντας).

   β) Οι εκλογές πραγματοποιούνται με μυστική ψηφοφορία. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν έως τρεις (3) υποψηφίους θέτοντας σταυρό στην αρχή ή στο τέλος του ονοματεπώνυμου του υποψηφίου. Σταυροί πέραν του ως άνω αριθμού καθιστούν το ψηφοδέλτιο άκυρο.

   γ) Οι αντιπρόσωποι των μεταναστών που θα εκλεγούν στο Συμβούλιο είναι τρεις (3) τακτικοί και τρεις (3) αναπληρωματικοί αυτών. Ως τακτικοί αντιπρόσωποι στο Σ.Ε.Μ. εκλέγονται οι τρεις (3) πρώτοι κατά σειρά ψήφων υποψήφιοι, ενώ οι τρεις (3) επόμενοι επίσης κατά σειρά ψήφων υποψήφιοι εκλέγονται ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι.

   2. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 3 του Κανονισμού, προστίθεται το εξής εδάφιο: «Κατ’ εξαίρεση η θητεία του πρώτου Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών που θα ορίσει το Δ.Σ. ορίζεται έως το τέλος της Δημοτικής Περιόδου, ήτοι μέχρι 31/8/2014.

  Β. Ορίζει ως μέλη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των μεταναστών, τον αρμόδιο για θέματα μεταναστών Αντιδήμαρχο κ. Πάικα Σπυρίδων ως Πρόεδρο και ως μέλη τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης της πλειοψηφίας κ. Κολιούση Ευάγγελο με αναπληρωτή του τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης της πλειοψηφίας κ. Χανδόλια Απόστολο και τον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Μπούτσικο Νικόλαο με αναπληρωτή του τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Δήμο Δημήτριο.

 

Αναρτήθηκε στις 15 Μάιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα