Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκμίσθωση με απ’ ευθείας συμφωνία, Δημοτικού ακινήτου ( καφενείο ) Τ.Κ. Λιθίνου και καθορισμός όρων αυτής

Αρ. Απόφασης
238/2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Την εκμίσθωση με απ’ ευθείας συμφωνία, του δημοτικού ακινήτου εμβαδού 40 τ.μ., το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λιθίνου, προκειμένου να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφενείο παντοπωλείο», στην κα Καραφέρη Αρετή του Δημητρίου, κάτοικο Ζίτσας.    

Η εκμίσθωση θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω όρους:

 ΑΡΘΡΟ 1ο

  Το ετήσιο μίσθωμα του ανωτέρω ακινήτου το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία του οικισμού Λιθίνου Τ.Κ. Ζίτσας, καθορίζεται στο ποσό των εξήντα (60,00) ευρώ ετησίως, ήτοι πέντε (5) ευρώ μηνιαίως και θα καταβάλλεται εντός του τελευταίου τριμήνου εκάστου έτους στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.

 ΑΡΘΡΟ 2ο

  Διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται η πενταετία [5 έτη] από την υπογραφή της σύμβασης, με δικαίωμα παράτασης σύμφωνα με το νόμο.

 ΑΡΘΡΟ 3ο

 Η μισθώτρια υποχρεούται να παρουσιάσει  αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό και θα είναι αλληλέγγυος και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος με αυτήν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

 ΑΡΘΡΟ 4ο

 Η μισθώτρια υποχρεούται εντός δέκα ημερών από της κοινοποίησης (με αποδεικτικό παραλαβής) της παρούσας απόφασης, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή της για την υπογραφή  της σύμβασης, καταθέτοντας δημοτική ενημερότητα από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ζίτσας και εγγύηση καλής εκτέλεσης (γραμμάτιο σύστασης παρακαταθηκών του Τ.Π.& Δ. ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Τ.Π.&Δ. για παρακατάθεση σ’ αυτό), ποσού  6,00 € που είναι ίσο με το 1/10 του ετήσιου μισθώματος.

 Το ποσό αυτό θα παραμείνει κατατεθειμένο μέχρι  τη λήξη της σύμβασης. Δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν καθυστερούμενα ενοίκια και θα επιστραφεί στην μισθώτρια, εφόσον δεν συντρέχει περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης σύμφωνα με το Νόμο.

  ΑΡΘΡΟ 5ο

  Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι της μισθώτριας για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, ούτε για την ύπαρξη οιασδήποτε δουλείας επί του ακινήτου, ούτε συνεπώς υποχρεούται εντεύθεν στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος, ουδέ τη λύση της μίσθωσης.

 ΑΡΘΡΟ 6ο

  Η μισθώτρια υποχρεούται να επισκευάσει με δαπάνες της τις τυχόν ελλείψεις που έχει το μίσθιο χωρίς οι επισκευές αυτές να θίγουν την στερεότητα και την αντοχή του κτιρίου. Μετά τη λήξη της σύμβασης δεν θα έχει το δικαίωμα αποζημίωσης για τις δαπάνες που έκανε και οι επισκευές που τυχόν πραγματοποιηθούν θα εναπόκειται στην αποκλειστική ευχέρεια του εκμισθωτή διαζευκτικά είτε να ζητήσει από την μισθώτρια την απομάκρυνσή τους με δικά της έξοδα είτε να παραμείνουν σε όφελος του μισθίου.....

Αναρτήθηκε στις 20 Ιούλιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα