Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά αίτημα ανανέωσης της αριθ. 4475/9-11- 2005 Απόφασης Γ.Γ.Π.ΗΠ., με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων

Αρ. Απόφασης
383/2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο:

Γνωμοδοτεί θετικά επί του περιεχομένου της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά αίτημα ανανέωσης της αριθ. 4475/9-11-2005 Απόφασης Γ.Γ.Π.ΗΠ., με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων στη θέση Παλιαλώνια της Τ.Κ. Πετραλώνων στο Δήμο Ζίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, με τους εξής όρους:

· Πρέπει να γίνουν μόνο οι απολύτως απαραίτητες εκσκαφές και απομάκρυνση του εδάφους, ούτως ώστε η επέμβαση στην βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή αυτή να είναι η μικρότερη δυνατή.
· Να μην αποτεθούν στείρα σε ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή και να μην γίνουν επεμβάσεις σε αυτά, που να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους.
· Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπάρξει απόρριψη και διαρροή λαδιών, ορυκτελαίων, πετρελαιοειδών ή άλλων ρυπαντικών ουσιών, στο δάπεδο της λατομικής έκτασης και στην υπόλοιπη έκταση του. Τα παραπάνω πρέπει να συλλέγονται από τον ενδιαφερόμενο και να δίδονται σε φορείς ή εταιρείες διαχείρισής τους.
· να γίνουν φυτεύσεις με τα είδη που προτείνονται από την μελέτη και υπάρχουν και σήμερα στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής.
· Αποκατάσταση πρέπει να γίνει και στις θέσεις προσωρινής απόθεσης των στείρων, αφού αυτά επανατοποθετηθούν στην εκσκαφή, μετά το πέρας των εργασιών, σε περίπτωση που στις θέσεις αυτές υπήρχε βλάστηση .
· Να γίνει περιμετρική περίφραξη του λατομικού χώρου ώστε να υπάρχει προστασία των φυτών που θα φυτευτούν από την βόσκηση

Αναρτήθηκε στις 16 Οκτώβριος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα