Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στη Δ.Κ. Ελεούσας

Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στη Δ.Κ. Ελεούσας

Στο πλαίσιο της υποβολής των προτάσεων – Β΄Φάση της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ», από τον ανάδοχο μελετητή κ. Κουσκούτη Παντελή, ο Δήμος Ζίτσας διοργανώνει ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με στόχο την ενεργή συμμετοχή και στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική εκπόνηση της μελέτης.

Τα υποβληθέντα της Β’ Φάσης της Μελέτης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ: Η ιεράρχηση του δικτύου έγινε βάση των μετρήσεων των κυκλοφοριακών φόρτων και των λοιπών χαρακτηριστικών του οικισμού, σε συλλεκτήριους οδούς και σε τοπικό οδικό δίκτυο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Λαμβάνοντας υπόψη τα πλάτη των οδών (διανοιγμένων και αδιάνοικτων) καθορίστηκαν οι επιτρεπόμενες κυκλοφοριακές ροές ανά οδικό τμήμα, σε αμφίδρομη κίνηση, μονόδρομη κίνηση, πεζόδρομοι, οδοί ήπιας κυκλοφορίας και κατασκευή κυκλικού κόμβου.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: Οι προτάσεις στάθμευσης επικεντρώνονται κυρίως στις δύο κεντρικές συλλεκτήριες οδούς, Λ. Ελευθερίας και Λ. Δημοκρατίας, καθώς και πέριξ του παλαιού Δημαρχείου, όπου εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα. Στον υπόλοιπο οικιστικό ιστό  δεν εντοπίζονται ανάλογα προβλήματα, καθώς η κύρια χρήση είναι η κατοικία, με την προσφορά στάθμευσης να υπερκαλύπτει τη ζήτηση.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΥΠΙΚΩΝ ΔΙΑΤΟΜΩΝ: Η σύνταξη των τυπικών διατομών έγινε με γνώμονα το εγκεκριμένο πλάτος του οδοστρώματος, της απόστασης δηλαδή μεταξύ των ρυμοτομικών γραμμών και αφορά δρόμους α) πλάτους έως 8,00μέτρα, β)πλάτους από 8,00μέτρα έως 7,00μέτρα, γ) πλάτους 7,00μέτρα και δ) πλάτους ≤ 6,00μέτρων. Σε κάθε περίπτωση οι διατομές αφορούν την κατασκευή αμφίπλευρα πεζοδρομίων, λωρίδα στάθμευσης (κατά περίπτωση) και λωρίδα μονόδρομης κίνησης.

Η διενέργεια της δημόσιας διαβούλευσης στοχεύει στην κατά το δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, επομένως, είναι χρήσιμη και αναγκαία η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

Η συμμετοχή σας στη Διαβούλευση κρίνεται απαραίτητη, ενώ ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 21/02/2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 21/03/2022 (αποστολή απόψεων – παρατηρήσεων στο zitsa@zitsa.gov.gr )

Ο Δήμος Ζίτσας στην προσπάθεια του νασυγκροτήσει ένα ενεργό και δυναμικό δίκτυο εμπλεκόμενων φορέων που συζητά και συν διαμορφώνει το μέλλον, προσβλέπει στην ενεργή συμμετοχή και στήριξη όλων σας, για την αποτελεσματική εκπόνηση του σχεδίου.

 

 

Α ΦΑΣΗ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Α ΦΑΣΗ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Α ΦΑΣΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Β ΦΑΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Β ΦΑΣΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Γ ΦΑΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αναρτήθηκε στις 18 Φεβρουάριος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα