Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

«Η γυναίκα στο προσκήνιο» στην ημερίδα του Δήμου Ζίτσας με ομιλητή τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα

«Η γυναίκα στο προσκήνιο» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας, το Κέντρο Κοινότητας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων με ομιλητές τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Κώτσηρα, τον Αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων Ευάγγελο Μάστακα και την Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ ΚΟΚΕΨΥΠΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ιουλιανή Κούλουρου.

Αναρτήθηκε στις 04 Απρίλιος 2022 Περισσότερα »
4.000 στρέμματα δασωμένοι αγροί στο Δήμο Ζίτσας, ξανά στα χέρια των ιδιοκτητών τους

Η ρύθμιση που τροποποιεί το Νόμο 998/1979 και αφορά τους δασωμένους αγρούς, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά με το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Αναρτήθηκε στις 28 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση του «Πάρκου Ηρώων» στην Κοινότητα Ροδοτοπίου

Ένα ακόμη έργο με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων κατάφερε να δρομολογήσει ο Δήμος Ζίτσας εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται για το έργο «Διαμόρφωση πλατείας στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου» προϋπολογισμού 500.000ευρώ, το οποίο εντάχθηκε  στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον Άξονα Προτεραιότητας (Α.Π. 1) «Αστική Αναζωογόνηση 2021» και αφορά στην ανάπλαση του «Πάρκου Ηρώων» στην Κοινότητα Ροδοτοπίου.

Αναρτήθηκε στις 24 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Πόλος έλξης εκπαιδευτικών- μαθητικών εκδρομών

Με τους μικρούς μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς – Ιωαννίνων να κάνουν ποδαρικό, το Λαογραφικό Μουσείο στην Κοινότητα Καρίτσας του Δήμου Ζίτσας  άνοιξε για πρώτη φορά, τις πόρτες του σε επισκέπτες. Τους μικρούς μαθητές με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους ξενάγησε στους χώρους του μουσείου ο δωρητής της συλλογής Μητς Μήτσης, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου.

Αναρτήθηκε στις 23 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών

Με την απονομή των βεβαιώσεων πιστοποίησης στους καταρτιζόμενους ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της καλλιέργειας αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών. Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 295 ωρών οι 15 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία μέσα από τη θεωρητική αλλά και την πρακτική κατάρτιση, όσοι ασχολούνται για πρώτη φορά να μυηθούν και εκείνοι που ήδη καλλιεργούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στην παραγωγή και διάθεση αρ...

Αναρτήθηκε στις 15 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Είκοσι τρείς πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις Δ.Ε. λειτουργεί ο Δήμος Ζίτσας

Σε είκοσι τρείς (23) άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που βρίσκονται και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι τους τα παιδιά του Δήμου καθώς και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες. Ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που από το 2016  αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του (“Πράσινο Ταμείο”, “ΦιλόΔημος”), αλλά και με ίδιους πόρους, προχώρησε σταδιακά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής ...

Αναρτήθηκε στις 11 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ: «Ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες οι μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος»

Άμεσα μέτρα «θωράκισης» και στήριξης των αγροτών – κτηνοτρόφων από την παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ζητά από την κυβέρνηση η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, καταθέτοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/03/2022) στη διάρκεια της οποίας 

Αναρτήθηκε στις 10 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας

Κλειστά θα παραμείνουν στο Δήμο Ζίτσας τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί σήμερα Τετάρτη (09/03/2022), λόγω των καιρικών φαινόμενων (συνεχής χιονόπτωση) που επικρατούν. Η απόφαση ελήφθη   για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών καθώς οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι δύσκολες.

Αναρτήθηκε στις 09 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Οι Ολυμπιονίκες να αποκαθίστανται επαγγελματικά το διάστημα που είναι ενεργοί αθλητές»

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ολυμπιονίκες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου τον επισκέφθηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνοδευόμενος από μέλη του Περιβαλλοντικού Ναυτικού Ομίλου (Π.Ν.Ο) Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Ευθύμιο Βλάχο, τον Έφορο τμήματος κωπηλασίας Βασίλεο Ντούσκο και το μέλος Θωμά Βαρδάκα.

Αναρτήθηκε στις 08 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ζίτσας

Χρηματοδότηση που ξεπερνά το 1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο  Δήμος Ζίτσας  από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Είναι η πέμπτη (05η) ένταξη για  έργα αγροτικής οδοποιίας στα τελευταία τρία χρόνια. Ο Δήμος Ζίτσας ήδη έχει ασφαλτοστρώσει από το 2018 αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων  με πιστώσεις 2 εκατ. ευρώ από τα Προγράμματα, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «LEADER»,  με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Αναρτήθηκε στις 04 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

20,98° Υγρασία: 73% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα