Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Όλοι Μετράμε» - Άρχισε η απογραφή του πληθυσμού και στο Δήμο Ζίτσας

Με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε», η ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2021. Οι απογραφείς ξεκίνησαν και στο Δήμο Ζίτσας τις επισκέψεις τους «πόρτα-πόρτα», φορώντας τα διακριτικά της ΕΛΣΤΑΤ, έχοντας την ταυτότητα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Αναρτήθηκε στις 16 Νοέμβριος 2021 Περισσότερα »
Έστω και την ύστατη ώρα αποφεύχθηκε μία λάθος συνεδρίαση

Η επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου που εστάλη νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10/2021) προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία ζητούσε την αναβολή της συνεδρίασης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι, εκτιμούμε πως διαφύλαξε τα μέλη και το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου από τη συμμετοχή τους σε μία συνεδρίαση με αμφίβολη τη νομιμότητα των ενεργειών τους.

Αναρτήθηκε στις 26 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Η δρομολόγηση έργων στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Αλληλεγγύης που προωθεί ο Δήμος Ζίτσας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη που την τελευταία τετραετία συνυπάρχουν αρμονικά με τη δομή φιλοξενίας «Αγία Ελένη», όσο και των προσφύγων που διαμένουν σε αυτή.

Αναρτήθηκε στις 26 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ζωοδόχου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ζωοδόχου του Δήμου Ζίτσας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην περιοχή μας, κλιμάκια της  ΚΟΜΥ Ιωαννίνων θα βρίσκονται, την Τρίτη (26/10/2021) από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωοδόχου όπου κάτοικοι των Κοινοτήτων και οικισμών της ευρύτερης περιοχής μπορούν να προσέλθουν για να υποβληθούν σε τεστ.  

Αναρτήθηκε στις 25 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Γιατρούς στα Αγροτικά Ιατρεία ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Να στελεχωθούν με γιατρούς  τα Περιφερειακά – Αγροτικά Ιατρεία ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος καθώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από δεκάδες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους δημότες που ταλαιπωρούνται ακόμη και για τη μηνιαία συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Αναρτήθηκε στις 22 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/10/2021), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Αναρτήθηκε στις 22 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Ζίτσας στην έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021»

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και των προϊόντων του, ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στην  έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021»  που διοργανώνεται στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 18 Οκτώβριος 2021 Περισσότερα »
Στα δασαρχεία οι αιτήσεις για κλαδεύσεις και απομακρύνσεις δέντρων σε ιδιωτικές εκτάσεις, εκτός ορίων οικισμού

Στις Δασικές υπηρεσίες-Δασαρχεία θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες εκτάσεων  μη δασικού χαρακτήρα που βρίσκονται εκτός ορίων οικισμού προκειμένου να προχωρήσουν στις κλαδεύσεις και απομακρύνσεις δένδρων από τις ιδιοκτησίες τους σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε πρόσφατα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς σε μια προσπάθεια να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθεί η εξάπλωση πυρκαγιών.  Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Διευκολύνεται η διαδικασία για...

Αναρτήθηκε στις 29 Σεπτέμβριος 2021 Περισσότερα »
Δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ροδοτοπίου

  Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ροδοτοπίου του Δήμου Ζίτσας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην περιοχή μας, κλιμάκια της  ΚΟΜΥ Ιωαννίνων θα βρίσκονται, την Τρίτη (21/09/2021) από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στην Κοινότητα Ροδοτοπίου, όπου κάτοικοι των Κοινοτήτων και οικισμών της ευρύτερης περιοχής μπορούν να προσέλθουν για να υποβληθούν σε τεστ.  

Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτέμβριος 2021 Περισσότερα »
Υποχρέωση των εργολάβων η απομάκρυνση των προϊόντων κλάδευσης απαντά η «ΔΕΔΔΗΕ» Α.Ε.

  Οι εργολάβοι στους οποίους έχουν ανατεθεί εργασίες κλάδευσης δέντρων που προσεγγίζουν καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου είναι ενημερωμένοι και υποχρεωμένοι να περισυλλέγουν τα προϊόντα κλάδευσης και να τα απομακρύνουν από το χώρο, ξεκαθαρίζει η «ΔΕΔΔΗΕ» Α.Ε. απαντώντας σε έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου Ζίτσας. Σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση της «ΔΕΔΔΗΕ» Α.Ε. την οποία κοινοποιούμε και στους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 17 Σεπτέμβριος 2021 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

20,98° Υγρασία: 73% Άνεμος: 0 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα