Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Μειώνει κατά 50% τα τέλη καθαρισμού και φωτισμού για τις ευάλωτες ομάδες ο Δήμος Ζίτσας

Σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών ανταποδοτικών τελών, που αγγίζουν το 50%, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας ενισχύοντας και αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και  αξιοποιώντας κάθε ευρώ προς όφελος των δημοτών, με υπεύθυνη και κοστολογημένη πρόταση προχωρά σε ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Αναρτήθηκε στις 18 Μάρτιος 2021 Περισσότερα »
Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στην  τακτική του  συνεδρίαση,  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/03/2021) και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων, συζήτησε εκ νέου το θέμα της εγκατάστασης  δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών, στην Κοινότητα Λύγγου του Δήμου Ζίτσας με αφορμή το υπόμνημα του Δήμου Δωδώνης που είδε το φως της δημοσιότητας 

Αναρτήθηκε στις 17 Μάρτιος 2021 Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό τουρισμού για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Ζίτσας

Θετικά ανταποκρίθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην πρόσκληση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου να εγκαινιάσει στις αρχές καλοκαιριού το εκθετήριο οίνου στην κοινότητα Ζίτσας  στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03/2021) με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 12 Μάρτιος 2021 Περισσότερα »
Η πρόταση του Δημάρχου Ζίτσας για τη μελέτη που θα αφορά τη δοκιμαστική λειτουργία των Σ.Μ.Α.

Πρόταση με στόχο την επίτευξη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μείωσης του κόστους διαχείρισης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(Σ.Μ.Α.) προς όφελος όλων των Ηπειρωτών κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου  το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03/2021) όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των Σ.Μ.Α..

Αναρτήθηκε στις 12 Μάρτιος 2021 Περισσότερα »
Επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου Νίκο Καλαντζή, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απορρίπτει την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για  το διαγωνισμό (37εκατ. ευρώ) της λειτουργίας και διαχείρισης των ΣΜΑ και τη μεταφορά υπολείμματος. Στην επιστολή του  ο Δήμαρχος Ζίτσας την οποία κοινοποιεί και προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου αν...

Αναρτήθηκε στις 08 Μάρτιος 2021 Περισσότερα »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην  τακτική του  συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/02/2021) και κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση  ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο:

Αναρτήθηκε στις 25 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Δικαίωση από την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης για την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για το διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ

Δικαίωση για τους πολίτες  αποτελεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει την απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου για το διαγωνισμό λειτουργίας και συντήρησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Αναρτήθηκε στις 24 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για το διάστημα από 20-02-21 και έως και τη 1-03-21

Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης. Ο Δήμος Ζίτσας εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και τα νέα μέτρα προστασίας ισχύουν για το διάστημα από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Αναρτήθηκε στις 20 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Δήλωση Δημάρχου Ζίτσας

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς δήλωνε πως «η ανθρωπογεωγραφία και όχι μόνο, των μητροπολιτικών περιοχών, άρα και της Αττικής, δεν επιτρέπει τη λήψη κάθετων μέτρων ανά Δήμο. Πουθενά σε παγκόσμια πρακτική δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, εγχειρίδια διαχείρισης κρίσης για κάτι τέτοιο, όσον αφορά υγειονομικούς κινδύνους». Το απόγευμα της Παρασκευής εφαρμόζοντας τη λαϊκή μας παροιμία «φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» ανακοίνωσε πως «ο Δήμος Ζίτσας τίθεται σε καθεστώς αυξημένου κι...

Αναρτήθηκε στις 20 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Δωρεάν rapid τεστ στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ Ιωαννίνων και την 6η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει rapid tests  την Πέμπτη (18/02/2021)στην Κοινότητα Ζίτσας.   Οι μονάδες θα βρίσκονται από τις 10:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο. Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων και οικισμών της ευρύτερης περιοχής που επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν το πρωί της Πέμπτης στην Κοινότητα Ζίτσας.   

Αναρτήθηκε στις 16 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

18,98° Υγρασία: 82% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα