Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας

Κλειστά θα παραμείνουν στο Δήμο Ζίτσας τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) τη Δευτέρα (15/02/2021), λόγω των προγνώσεων για επερχόμενο ολικό παγετό. Στόχος η ασφάλεια και η προστασία της υγείας  των νηπίων και των μαθητών.

Αναρτήθηκε στις 14 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Προς υλοποίηση έργα 2,3εκατ. ευρώ στο Δήμο Ζίτσας

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ στις Κοινότητες Αγίου Ιωάννη και Λιγοψάς του Δήμου Ζίτσας υπέγραψαν, το πρωί της Πέμπτης (11-02-2021), ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Πέτρος Αρλέτος.

Αναρτήθηκε στις 11 Φεβρουάριος 2021 Περισσότερα »
Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» για τη μίσθωση του καφενείου στο Πολύδωρο

Με το ποσό των 150ευρώ μηνιαίως  εκμισθώθηκε το δημοτικό ακίνητο – καφενείο στην Κοινότητα Πολυδώρου διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τις «Κασσάνδρες» που έκριναν αυθαίρετα πως  το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς των 85 ευρώ που όριζε η δημοπρασία ήταν υπερβολικό. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης  της παράταξης «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» με την οποία επέκρινε σφόδρα τη Δημοτική Αρχή γιατί θεωρούσε υπερβολικό το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς κατηγορώντας τη πως «με τις επιλογές της δε θέλει να λειτουργήσει καφενείο σε...

Αναρτήθηκε στις 28 Ιανουάριος 2021 Περισσότερα »
Η «τουριστική ταυτότητα» του Δήμου Ζίτσας αντικείμενο τηλεδιάσκεψης

Η ανάδειξη του Δήμου Ζίτσας ως νέου τουριστικού προορισμού στην Ήπειρο καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς του ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γεώργιου Ράδου και αντιπροσωπείας του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Σπ. Σουρέλη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Στ. Σιούτη, τον Αντιπρόεδρο Β΄ Λ. Ζαρκάδα, τον Γραμματέα Θ. Βαντώλα, τον Ταμία Δ. Πατερούση και το μέλος Έφη Εξάρχου.

Αναρτήθηκε στις 05 Ιανουάριος 2021 Περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  αναφέρει: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,   Αναμφισβήτητα το 2020 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση, δημιουργώντας όμως και περισσότερες προσδοκίες για το 2021 που έρχεται. Η νέα χρονιά, προσδοκούμε όλοι να είναι μια χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα, περισσότερο δημιουργική, με τις ανθρώπινες αξίες να έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας.

Αναρτήθηκε στις 31 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ζίτσας η διανομή των εορταστικών πακέτων διατροφής

«Δίχτυ» κοινωνικής προστασίας άπλωσε και αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ζίτσας διανέμοντας πακέτα με βασικά είδη διατροφής σε σπίτια ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και δικαιούχων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)». 359 οικογένειες έλαβαν στα σπίτια τους τα πακέτα με τα είδη διατροφής καθώς όλες οι διανομές έγιναν εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωναϊού COVID -19.

Αναρτήθηκε στις 28 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
«Μελέτη Αναθεώρησης ΠΕΣΔΑ Ηπείρου»

Ερωτήματα προς το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Π. Ηπείρου έθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Σώματος το μεσημέρι της Τρίτης (22/12/2020) και συγκεκριμένα  για το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τη «Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης με τίτλο: “Μελέτη Αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ Ηπείρου”».

Αναρτήθηκε στις 22 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας

«Όταν εμείς δηλώναμε ότι η κατ’ ευφημισμόν απλή αναλογική θα φέρει την πλήρη διάλυση των δήμων κάποιοι μας κατηγορούσαν ως φοβικούς. Τώρα ήρθε η ώρα αυτοί οι ίδιοι να μας δικαιώσουν πανηγυρικά», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 καθώς και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (Απολογισμός) για το 2019, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής(18/12/2020).  

Αναρτήθηκε στις 21 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Μιχάλης Πλιάκος: «Σημαντική έστω και τώρα η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το έργο Ιωάννινα –Κακαβιά»

Με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος από την ΚΕΔΕ με το οποίο ζητά την ολοκλήρωση του ελληνικού κομματιού του οδικού άξονα της Αδριατικής Οδού  που περιλαμβάνει και το Τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρτήθηκε στις 18 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Έργα 930.000ευρώ δημοπρατούνται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 930.000ευρώ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζίτσας, έδωσε με απόφαση της  η Οικονομική Επιτροπή στη διάρκεια της συνεδρίασής της το πρωί της Δευτέρας (14/12/2020).    Το έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Ζίτσας» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», και τον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», με τίτλο: «Αναβάθμιση Κτιρίων και Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης σε Δημόσια ...

Αναρτήθηκε στις 14 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

26,98° Υγρασία: 57% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα