Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

215 χιλ. από το «Πράσινο Ταμείο» για την ανάπλαση της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στον οικισμό Ζίτσας

Το ποσό των 215χιλ. ευρώ ενέκρινε το «Πράσινο Ταμείο» για έργα ανάπλασης της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στον οικισμό της Ζίτσας.   Τα έργα που προωθεί ο Δήμος αφορούν στην ανάπλαση του εμπορικού δρόμου της Ζίτσας, που ξεκινά από το κτίριο του πρώην Δημαρχείου έως και το κτίριο του παλαιού Ειρηνοδικείου, έκτασης 1.400τ.μ. περίπου, και περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρασίνου και την εφαρμογή λιθόστρωτου παραδοσιακής μορφής.

Αναρτήθηκε στις 09 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Ξεκινούν τα έργα για την επέκταση του Δημαρχείου στην Ελεούσα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η υλοποίηση του έργου επέκτασης του κτιρίου του Δημαρχείου στην Ελεούσα μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας το πρωί της Τρίτης (08/12/2020).

Αναρτήθηκε στις 08 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Έργα βασικών υποδομών στο Δήμο Ζίτσας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Αναδόχους για σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ και αφορούν βασικές υποδομές  ανέδειξε με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας. Στη συνεδρίασή της το πρωί της Δευτέρας (07/12/2020) μεταξύ άλλων ενέκρινε τα πρακτικά των επιτροπών διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινών αναδόχων  για  τα ακόλουθα έργα:

Αναρτήθηκε στις 07 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Σε εξέλιξη έργα όμβριων 3,3εκ. ευρώ σε Ζωοδόχο και Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αποχέτευσης όμβριων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Με την κατασκευή τους, θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο ο οικισμός της κοινότητας Ζωοδόχου, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της κοινότητας Ελεούσας που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα λιμνάζοντα όμβρια νερά.

Αναρτήθηκε στις 04 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Νέο Παράταση Προθεσμίας-Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών με μηχανήματα, για τις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας στο Δήμος Ζίτσας

Από τη Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος  του Δήμου Ζίτσας ανακοινώνεται  ότι ξεκίνησε και λήγει τη Δευτέρα (14-12-2020) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από όσους  θέλουν να ενταχθούν  στο μητρώο ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στις Περιφερειακές Ενότητες του Δήμου για το έτος 2021. 

Αναρτήθηκε στις 03 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» επεφύλαξε για το Δήμο Ζίτσας η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίνοντας τη δημοπράτηση διπλού κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κόνιτσας, συνολικού προϋπολογισμού 2.768.000 ευρώ. 

Αναρτήθηκε στις 02 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Επιστολή Δημάρχου Ζίτσας προς τον Περιφερειάρχη για τη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α.

Τη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α. για ένα τουλάχιστον εξάμηνο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη,  καθώς μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών υδροδότησης ο Σταθμός Μεταφόρτωσης είναι έτοιμος  να δεχθεί απορρίμματα. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας αναφέρει:

Αναρτήθηκε στις 01 Δεκέμβριος 2020 Περισσότερα »
Ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις μέσω ΕΣΠΑ σε αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Ζίτσας

Έτοιμα να παραδοθούν προς χρήση είναι 7 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες Ζίτσας και Πρωτόπαππας, καθώς τα έργα  ασφαλτόστρωσης που υλοποιεί ο Δήμος Ζίτσας συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης» ολοκληρώνονται άμεσα. Έτσι, σύντομα πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί, και καλλιεργητές αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα μπορούν να μετακινούνται εύκολα και με ασφάλεια στις εκμεταλλεύσεις τους.

Αναρτήθηκε στις 27 Νοέμβριος 2020 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ξεκινούν πρόγραμμα στειρώσεων στα αδέσποτα της ΒΙ.ΠΕ.

Ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και τη συνδρομή  του ιδιώτη κτηνιάτρου Κων/νου Κυριακόπουλου ξεκινά πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων της Βιομηχανικής Περιοχής. 

Αναρτήθηκε στις 13 Νοέμβριος 2020 Περισσότερα »
Δήλωση του Δημάρχου Ζίτσας για την απαγόρευση του κυνηγίου

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απαγόρευση του κυνηγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γνωρίζοντας ότι επιτρέπεται η εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων,  γνωρίζοντας επίσης ότι επιτρέπεται το άθλημα της σκοποβολής, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε πως προέκυψε η διάταξη για την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος. Εάν τα παραπάνω αποτελούν πρόταση της επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, είμαστε οι τελευταίοι που θα το αμφισβητήσουμε. Αν όμως αποτελούν εμμονική θέση  κάποιων θα θέλαμε να προτείνουμε στους αρμόδιους να επαναπροσ...

Αναρτήθηκε στις 13 Νοέμβριος 2020 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

26,98° Υγρασία: 57% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα