Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητά να τηρείται αυστηρά η εντοπιότητα για τις εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ

Το αίτημά του, η εντοπιότητα να αποτελεί αυστηρά προαπαιτούμενο για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑ.Λ,  επαναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς την Υφυπουργό Παιδείας και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει η εκροή μαθητών από το ΕΠΑ.Λ Ζίτσας, στο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων. Να σημειωθεί πως ο κ. Πλιάκος ανάλογη επιστολή με τους ίδιους αποδέκτες είχε στείλει και το περασμένο Φθινόπωρο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς ωστόσο να λάβει απαντήσεις.

Αναρτήθηκε στις 01 Ιούλιος 2020 Περισσότερα »
Να σταματήσει η αλόγιστη χρήση νερού

Η υπερκατανάλωση και αλόγιστη χρήση νερού έχουν ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρηθούν  σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση οικισμών σε πολλές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (υψηλές θερμοκρασίες) επιτείνουν το πρόβλημα, το Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς  τους καταναλωτές να περιορίσουν άμεσα τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση νερού.

Αναρτήθηκε στις 19 Μάιος 2020 Περισσότερα »
Τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας από το Διοικητή του ΟΑΕΔ

Την αγωνία του για την καθυστέρηση των προσλήψεων μέσω του Προγράμματός Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος προς το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Επιστολή την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Εργασίας, & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση και στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αναρτήθηκε στις 14 Μάιος 2020 Περισσότερα »
Τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών λόγω του κορωναϊού επαναφέρει με δεύτερη επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας

Να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να πάρουν επιπλέον μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν πληγεί από την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωναϊού covid-19 ζητά εκ νέου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με δεύτερη  επιστολή του μέσα σε ένα μήνα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  Δημ. Παπαστεργίου.

Αναρτήθηκε στις 07 Μάιος 2020 Περισσότερα »
Διαχρονική η αγωνία του Δήμου Ζίτσας για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου

Μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη  στα μέσα ενημέρωσης καθώς και τα αλλεπάλληλα ερωτήματα συνδημοτών μας για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Αναρτήθηκε στις 07 Μάιος 2020 Περισσότερα »
Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος αναφέρει: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Το φετινό Πάσχα, και ενώ ο αγώνας για να ξεπεράσουμε το Γολγοθά της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ας ενώσουμε τις ευχές μας και ας εντείνουμε την κοινή μας προσπάθεια επιδεικνύοντας καρτερία και σύνεση προκειμένου να βγούμε νικητές.

Αναρτήθηκε στις 16 Απρίλιος 2020 Περισσότερα »
Διανομή κατ’ οίκον από το Δήμο Ζίτσας των πακέτων διατροφής για τις γιορτές του Πάσχα

Πακέτα με βασικά είδη διατροφής διανέμει ο Δήμος Ζίτσας ενόψει των εορτών του Πάσχα σε σπίτια ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και δικαιούχων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)», εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωναϊού COVID -19.

Αναρτήθηκε στις 15 Απρίλιος 2020 Περισσότερα »
Αυστηρά μέτρα για να θωρακιστεί η δομή στέγασης προσφύγων «Αγία Ελένη» ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Να ληφθούν  αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων στη δομή στέγασης προσφύγων «Αγία Ελένη» ζήτησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης το πρωί της Δευτέρας (30/03/2020) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου εξετάστηκαν μέτρα αντιμετώπισης για την πιθανή εξάπλωση του κορωναϊού.

Αναρτήθηκε στις 30 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
«Βοήθεια στο Σπίτι» από το Δήμο με ένα επιπλέον όχημα δωρεά της ΤΟΥΟΤΑ

Με ένα επιπλέον όχημα ενισχύονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ζίτσας για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία του κορωναϊού. Το όχημα είναι δωρεά της «ΤΟΥΟΤΑ - ΠΟΔΑΣ ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των Δήμων, να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας.

Αναρτήθηκε στις 30 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Ενισχύεται η μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προχωρά ο Δήμος Ζίτσας, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο να εξυπηρετηθούν στο μέτρο του δυνατού ευπαθείς ομάδες πολιτών κατά το χρονικό διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού.

Αναρτήθηκε στις 19 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

35,98° Υγρασία: 23% Άνεμος: 3,6 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα