Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το ΤΑΠ

Σε απάντηση Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Σταύρος Καλογιάννης, μεθέμα «Υπόμνημα κατοίκων της Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων», κατά λόγο αρμοδιότητας, και θεωρώντας από τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, ότι οι αιτούντες δημότες Ζίτσας, προέβησαν σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο, προκειμένου να επωφεληθούν των απαλλαγών που προέβλεπε η μεταβατική ρύθμιση των διατάξεων των άρθρων 110 έως 117 του ν. 4611/2019,θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Αναρτήθηκε στις 18 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Με ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Ζίτσας

Ο Δήμος Ζίτσας, στα πλαίσια υλοποίησης των έκτακτων μέτρων για την λειτουργία των ΚΕΠ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αναρτήθηκε στις 16 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Οι πολίτες να αποφεύγουν την προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας συμβάλλοντας στα μέτρα πρόληψης από τον κορωναϊό

Ο Δήμος Ζίτσας, εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών καθώς και  του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στον περιορισμό της διάδοσης του κορωναϊού,  παρακαλεί τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης  καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις τους προς τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αναρτήθηκε στις 13 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών δραστηριοτήτων ως τις 24 Μαρτίου για ατομικά και ομαδικά αθλήματα

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ στις 11/3/2020 και λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του Κορωναϊού COVID-19, αποφασίστηκε η  ΑΝΑΒΟΛΗ των αθλητικών δραστηριοτήτων, (επίσημων και φιλικών παιχνιδιών) έως την 25/3/2020 όλων των κατηγοριών Α, Β, Γ ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, καθώς και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών των Τμημάτων Υποδομών Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ στις 11/3/202...

Αναρτήθηκε στις 12 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Υγείας και στο Δήμο Ζίτσας

Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων για προληπτικούς λόγους προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του Κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η δήλωση του Υπουργού είναι η ακόλουθη: «Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το έκτακτο αυτό μέτρο γίν...

Αναρτήθηκε στις 10 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ζητά ο Δήμαρχος

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου κ.κ. Νικόλαο Καλαντζή και Θωμά Μπέγκα απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με την οποία τους ζητά να παρευρεθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου οι οποίες θα επιφέρουν υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων.

Αναρτήθηκε στις 04 Μάρτιος 2020 Περισσότερα »
Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση για τις δομές προσφύγων

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Ζίτσας και τους δημότες του, όπως είναι οι αδικίες που δημιουργούνται από τις Νομοθετικές ρυθμίσεις για την είσπραξη των δημοτικών τελών και του ΤΑΠ καθώς και ο αποκλεισμός του Δήμου από τη χρηματοδότηση για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών, απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα προ ημερήσιας συζήτησης θέματα και στη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων των μελών του Σώματος.

Αναρτήθηκε στις 28 Φεβρουάριος 2020 Περισσότερα »
Η Κ.Υ.Α που ματαιώνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που ματαιώνει της καρναβαλικές εκδηλώσεις

Αναρτήθηκε στις 28 Φεβρουάριος 2020 Περισσότερα »
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

Εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ζίτσας την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Ειδικότερα: Την Κυριακή 01/03/2020 θα ανάψουν οι καθιερωμένες «Τζαμάλες» στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. 

Αναρτήθηκε στις 26 Φεβρουάριος 2020 Περισσότερα »
Εγκαίνια έκθεσης έργων χαρτοπλεκτικής στην Κοινότητα Γραμμένου

Έκθεση έργων χαρτοπλεκτικής της Δάφνης Παπαβασιλείου  οργανώνει ο Δήμος Ζίτσας στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Γραμμένου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στις 06.30 το απόγευμα.

Αναρτήθηκε στις 05 Φεβρουάριος 2020 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

35,98° Υγρασία: 23% Άνεμος: 3,6 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα